Oct
22
8:00 PM20:00

809dao - Groove Dialogues

Proiectul 809dao e un proiect de muzică preponderent electronică care își propune să îmbine efervescența, spontaneitatea și voia bună întâlnită în muzicile din rădăcini africane și în muzicile arhaice de sărbătoare în general cu settingul și soundurile de cluburi de dans contemporane.
Seara de Groove Dialogues va avea o serie de invitați speciali, atât instrumentiști, cât și producători de muzică electronică, percuționiști și vocaliști, oameni care au rădăcinile bine înfipte în groove iar împreună cu ei se vor naște muzici complet inedite dar pe cât se poate de sincere și de'ale momentului.

View Event →
Oct
22
6:30 PM18:30

Design La Rece #21 - Meeting the interior designers of Cluj

SAVE THE DATE

22 octombrie, de la 18.30 la 22.00

@ROOM Cluj

❖ Luni, pe 22 octombrie, echipa Dizainăr vă invită la un nou dialog liber-creativ DESIGN LA RECE, de această dată într-o ediție specială la Cluj, în cadrul festivalului ZAIN - Design Expressions 2018. Discutăm despre bune practici în designul de interior alături de profesioniștii acestui domeniu în continuă schimbare.

Invitați speciali:

❖ Arh. Codruța Ghiran, founder COSS

❖ Arh. Paul Moldovan, partener ateliercetrei

❖ Arh. Silviu Aldea, partener Atelier MASS

❖ Discuția va fi moderată de designerul Mihnea Ghilduș, creative director DZNR studio & founder Dizainăr.

❖ La eveniment sunt așteptați designeri și arhitecți de interior, designeri de produs, dar și studenți de la facultățile de specialitate.

❖ Intrarea este liberă, dar sunt doar 25 de locuri. Așa că înscrierile se primesc, în limita locurilor disponibile, până pe 21 octombrie pe adresa scrie@dizainar.ro.

❖ Design la Rece este o serie de discuții liber-creative cu scop educativ pe care Dizainăr a început să le desfășoare în primăvara anului 2013. Au un format informal și se desfășoară după următorul program:

18:00 sosire participanți

18:30 discuție moderată cu invitați speciali pe tema designului de interior

19:45 pauză de cafea

20:15 discuție liberă și întrebări pentru invitații speciali

21:00-22.00 sesiune de networking

See you there!

FB event here.

View Event →
Oct
22
5:00 PM17:00

Contact Improvisation Workshop

Theo Trişcă - dansatoare, organizez evenimente şi workshopuri de dans. Am creat şi am implementat anul acesta conceptul de Alchemy Somatic care s-a desfăşurat prin Transylvania Contact Improvisation Residency.2018 şi prin Butoh Workshop in Transylvania, la CUIB176. Pentru mai multe detalii: www.theotrisca.com Simona Baciu - performer, dansatoare, absolventă a UNATC- secția Coregrafie, studiez și organizez workshopuri și tabere de dans care includ Contact Improvisation, Gaga, Feldenkrais, BMC, Sufi Whirling, Poetic movement. CUIB176 s-a creat ca spaţiu de cazare dar şi ca un loc care gazduieşte evenimente artistice şi culturale, menite să contribuie la dezvoltarea individuală dar şi la crearea de comunităţi.
CUIB176 a găzduit anul acesta pe perioada verii, Alchemy Somatic care a însemnat o serie de evenimente importante focusate pe dans, mai specific, pe Contact Improvisation, Butoh, GAGA, practici somatice şi Sufi Whirling.
Alchemy Somatic a fost organizat de Theo Trişcă şi Simona Baciu.
Workshopurile au adunat diverși oameni din comunitatea de dans internaţională, cu participanţi din: Italia, Belgia, Germania, Ucraina, Anglia, România, Israel, Rusia, Grecia, Franţa, care s-au reunit în acelaşi loc, şi în acelaşi scop: al mişcării, al dansului şi al dezvoltării. Worksopurile au fost facilitate de profesori experimentaţi din Italia, Germania, Ucraina şi Rusia.

//

Ce vom face la festival?

Pentru Zain festivalul creativităţii, vrem să propunem un workshop de două zile cu tema “prima întâlnire”.
Prima întâlnire este acel moment, când nu ştii nimic despre celălalt sau poate ai auzit câte ceva, nu ştii la ce să te aştepţi - dar te atrage întâlnirea, acel spaţiu unde orice se poate întâmpla.
Astfel, vom avea o primă întâlnire cu Contact Improvisation - facilitată de Simona Baciu, şi o primă întâlnire sub formă Sema - de Sufi Whirling - ghidată de Theo Trişcă.
Întotdeauna prima întâlnire îţi dă ceva sau cel puţin lasă o urmă. Însă este interesant, cum te pregăteşti pentru întâlnire? Ai aşteptări? Eşti serios? Unde este spaţiul întâlnirii dintre tine şi celălalt, dintre tine şi tu?
În Contact Improvisation s-au dezvoltat deja multe perspective. Este o formă de dans care deschide un spaţiu de dialog, un spaţiu între doi, unde orice este posibil. Cum se întâmplă? Aici este miracolul intrinsec care stă ca o fundație a nostră. Ceea ce trebuie să facem, este să ne dezvoltăm aptitudinile necesare pentru a permite miracolului să se întâmple.
Sufi Whirling, s-a dezvoltat ca o meditaţie activă sub forma de Sema. În această practică există un alt tip de întâlnire - o întâlnire cu misterul prin ascultare.

//


Cum se va desfăşura întâlnirea?

Workshopul va avea doua părţi:

Prima zi:
În prima parte vom avea: Contact Improvisation (2 ore) cu Simona Baciu
În a doua parte: Sema, Sufi Whirling, (1 oră) cu Theo Trişcă

A doua zi:
În prima parte vom avea: Contact Improvisation (2 ore) cu Simona Baciu
În a doua parte: Sema, Sufi Whirling, (1 oră) cu Theo Trişcă

//

Pentru cine este acest workshop?

Workshopul se adresează tuturor pasionaţilor de mişcare şi dans. Este pentru oricine vrea să co-creeze cu alţi oameni prin uneltele pe care corpul şi dansul deja le pun la dispoziție.
Nu este necesară experiența anterioară; workshopul este deschis tuturor, începători, dansatori profesioniști şi celor care nu au mai dansat niciodată.

View Event →
Oct
22
2:00 PM14:00

Fii stilist pentru o zi

Evenimentul este destinat persoanelor care vor să înceapă o carieră în lumea hairstyling-ului, dar și celor curioși de modul în care decurge o zi din viața unui hairstylist. Traineri experimentați vor face o demonstrație a ceea ce presupune munca într-un salon profesionist și vor pune la dispoziția publicului și o parte practică în care vor pune în aplicare mici trucuri de hairstyling.

View Event →
Oct
22
2:00 PM14:00

Expoziție Mr. Musette

Mr. Musette este brandul sub care activează, încă din 2014, ilustratorul József Vass. Lucrările acestuia au un stil decorativ, sunt colorate și spun povești. Expoziția cu vânzare de la Kaja Tanya prezintă lucrări în ediție limitată și printuri pe diverse obiecte. Participanții vor putea să discute cu autorul despre proiectele expuse cât și despre potențiale colaborări.

Event FB here

View Event →
Oct
22
2:00 PM14:00

EXPO

  • Piața Unirii Cluj-Napoca, CJ Romania (map)
  • Google Calendar ICS

#ZAIN2018
Ni se spune des “Lucrurile bune li se întâmplă celor care știu să aștepte!”. Noi nu prea suntem de acord cu asta. Lucrurile bune se întâmplă celor care (le) fac! ✨

Cu super-bucurie, anunțăm că ediția a patra a ZAIN Festival va avea loc toamna aceasta, din 19 până pe 28 octombrie. 

Da, ai citit bine. 🔟 zile întregi în care vom sărbători creativitatea prin expoziții, instalații pline de inspirație, discuții captivante, designeri la început de drum (și nu numai), petreceri de neratat, fashion shows și ateliere de meșteșuguri. 

Dă click pe “Going” și fii pe fază pentru mai multe detalii. Acesta e doar începutul. 🔛 

Acest festival de creativitate al Transilvaniei are loc cu ajutorul si sustinerea prietenilor noștri de la UniCredit Bank Romania. ❤

Hai să facem asta împreună! 

Event FB here

View Event →