Back to All Events

Contact Improvisation Workshop

  • Casino Parcul Central Cluj-Napoca (map)

Theo Trişcă - dansatoare, organizez evenimente şi workshopuri de dans. Am creat şi am implementat anul acesta conceptul de Alchemy Somatic care s-a desfăşurat prin Transylvania Contact Improvisation Residency.2018 şi prin Butoh Workshop in Transylvania, la CUIB176. Pentru mai multe detalii: www.theotrisca.com Simona Baciu - performer, dansatoare, absolventă a UNATC- secția Coregrafie, studiez și organizez workshopuri și tabere de dans care includ Contact Improvisation, Gaga, Feldenkrais, BMC, Sufi Whirling, Poetic movement. CUIB176 s-a creat ca spaţiu de cazare dar şi ca un loc care gazduieşte evenimente artistice şi culturale, menite să contribuie la dezvoltarea individuală dar şi la crearea de comunităţi.
CUIB176 a găzduit anul acesta pe perioada verii, Alchemy Somatic care a însemnat o serie de evenimente importante focusate pe dans, mai specific, pe Contact Improvisation, Butoh, GAGA, practici somatice şi Sufi Whirling.
Alchemy Somatic a fost organizat de Theo Trişcă şi Simona Baciu.
Workshopurile au adunat diverși oameni din comunitatea de dans internaţională, cu participanţi din: Italia, Belgia, Germania, Ucraina, Anglia, România, Israel, Rusia, Grecia, Franţa, care s-au reunit în acelaşi loc, şi în acelaşi scop: al mişcării, al dansului şi al dezvoltării. Worksopurile au fost facilitate de profesori experimentaţi din Italia, Germania, Ucraina şi Rusia.

//

Ce vom face la festival?

Pentru Zain festivalul creativităţii, vrem să propunem un workshop de două zile cu tema “prima întâlnire”.
Prima întâlnire este acel moment, când nu ştii nimic despre celălalt sau poate ai auzit câte ceva, nu ştii la ce să te aştepţi - dar te atrage întâlnirea, acel spaţiu unde orice se poate întâmpla.
Astfel, vom avea o primă întâlnire cu Contact Improvisation - facilitată de Simona Baciu, şi o primă întâlnire sub formă Sema - de Sufi Whirling - ghidată de Theo Trişcă.
Întotdeauna prima întâlnire îţi dă ceva sau cel puţin lasă o urmă. Însă este interesant, cum te pregăteşti pentru întâlnire? Ai aşteptări? Eşti serios? Unde este spaţiul întâlnirii dintre tine şi celălalt, dintre tine şi tu?
În Contact Improvisation s-au dezvoltat deja multe perspective. Este o formă de dans care deschide un spaţiu de dialog, un spaţiu între doi, unde orice este posibil. Cum se întâmplă? Aici este miracolul intrinsec care stă ca o fundație a nostră. Ceea ce trebuie să facem, este să ne dezvoltăm aptitudinile necesare pentru a permite miracolului să se întâmple.
Sufi Whirling, s-a dezvoltat ca o meditaţie activă sub forma de Sema. În această practică există un alt tip de întâlnire - o întâlnire cu misterul prin ascultare.

//


Cum se va desfăşura întâlnirea?

Workshopul va avea doua părţi:

Prima zi:
În prima parte vom avea: Contact Improvisation (2 ore) cu Simona Baciu
În a doua parte: Sema, Sufi Whirling, (1 oră) cu Theo Trişcă

A doua zi:
În prima parte vom avea: Contact Improvisation (2 ore) cu Simona Baciu
În a doua parte: Sema, Sufi Whirling, (1 oră) cu Theo Trişcă

//

Pentru cine este acest workshop?

Workshopul se adresează tuturor pasionaţilor de mişcare şi dans. Este pentru oricine vrea să co-creeze cu alţi oameni prin uneltele pe care corpul şi dansul deja le pun la dispoziție.
Nu este necesară experiența anterioară; workshopul este deschis tuturor, începători, dansatori profesioniști şi celor care nu au mai dansat niciodată.